Tota imatge té una història

Qui la va fer aquesta foto ? On es va fer ? De quin any és ? Qui és aquell senyor de la dreta de tot de la imatge ?

Tota imatge té una història i, segurament, alguna vegada us haureu fet aquestes preguntes per descobrir-ne detalls que estan lligats a les fotos dels vostres àlbums familiars. I suposem també que quan no n’heu sabut la resposta a aquestes qüestions, algunes us les hauran respost algun familiar i/o amic.

Si avancem a un àmbit més ampli, els arxius històrics custodien conjunts d’imatges que els hi han cedits certs organismes i/o particulars i que poden tenir un interès artístic, sentimental i/o històric pel públic en general. Aquestes fotografies avarquen un marc geogràfic i temporal suficientment ampli perquè els arxivers encarregats de descriure-les no en puguin esbrinar tots els detalls bàsics, si no estan enregistrats en algun suport, i que permeten esbossar la història que hi ha al darrera de la fotografia. Per descobrir aquestes dades que ens falten tenim dos camins : El primer és iniciar una investigació al voltant de cada foto però aquest procés requereix una quantitat de temps, diners i personal que no tenim en els arxius provincials, comarcals i municipals. I el segon camí, davant d’aquesta situació, és el que vol iniciar aquest blog amb la vostra participació. Mica en mica, anirem pujant diverses fotografies custodiades en arxius de les quals especificarem les dades que coneixem i les que desconeixem i així, ens agradaria comptar amb la vostra col·laboració, mitjançant els vostres comentaris i els dels vostres pares i/o avis, per descobrir els detalls que ignorem de les diverses fotografies i , d’aquesta manera, podem recuperar i preservar els records del nostre país en forma d’imatge.

Gràcies per endavant

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Una resposta to “Tota imatge té una història”

  1. Montserrat Says:

    Molt bona iniciativa!
    David, el primer que caldria és pulir l’ortografia, si vols et podem donar un cop de mà i així contribuiríem en espècies a la teva iniciativa.
    Vist el teu treball se m’acut que s’hi podria afegir un munt d’informació, p. exemple un text sobre l’arxiu que te’l puc passar jo o bé un link a la pàg. de l’arxiu. També caldria referenciar més concretament les fotografies (sense atabalar el personal) Signatura : CAT AHG.3_Govern Civil de Girona_imatges 01.01
    Explicar quina documentació textual es pot trobar per completar la informació sobre inundacions i altres catàstrofes, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: